Bo og Spise i Trondheim

Trondheim er et gastronomisk Mekka. Her finner du alt fra koselige kafeer til Michelinstjerner ganger tre. Lokale råvarer byr på matmagi i verdensklasse, i byen som er utnevnt til European Region of Gastronomy 2022.

Hoteller

Britannia hotel

Britannia Hotel åpnet opprinnelig i 1870 og gjenåpnet på nytt etter totalrenovering i 2019 som internasjonalt femstjerners hotell og medlem av Leading Hotels Of The World.

Britannia Hotel består av 224 hotellrom og suiter, seks ulike mat og drikke-konsept, spa og fitness og en fantastisk flott konferanseavdeling.

Les mer
Clarion hotel trondheim

Opplev Clarion Hotel Trondheim på Brattøra, hvor gjestene kan nyte utsikten over fjorden og nærheten til byens hovedattraksjoner. Dette fasjonable hotellet er en arkitektonisk signatur bygning og attraksjon i Trondheim.

På hotellets niende etasje finner du Sky Bar og restaurant, med spennende matkonsepter og en takterrasse på 190 kvadratmeter!

Les mer
Grand Olav Hotel

Velkommen til dette trendy hotellet i sentrum av Trondheim. Hotel Grand Olav ligger i samme bygning som Olavshallen Konserthus, og mange kjente musikere har bodd her.

Hotellet tilbyr gratis kveldsmat.

Les mer
Quality hotel Prinsen

Velkommen til Quality Hotel™ Prinsen i hjertet av Trondheim! Hotellet vil ha en nydelig åpen stue, nyoppussede konferansefasiliteter, samt forskjellige barer og restauranter.

Les mer
Quality Hotel Augustin

Quality Hotel Augustin har en rik historie som strekker seg tilbake til 1915.

Hotellet ligger sentralt i Trondheim og har 136 rom, samt flotte konferanse fasiliteter for bedriftsarrangementer og private feiringer.

Les mer
Quality Hotel Panorama

Quality Hotel Panorama er et moderne konferanse hotell 7 km sør for Trondheim med gratis parkering og utmerkede buss forbindelser.

Les mer
Comfort Hotel Park

Comfort Hotel Park er det perfekte valget for deg som søker sentral og rimelig overnatting midt i smørøyet!

Du vil være ideelt plassert for å utforske alle de flotte attraksjonene Trondheim har å tilby.

Les mer
Thon Hotel Nidaros

Thon Hotel Nidaros er et nylig oppusset hotell i Trondheims forretningsdistrikt, en kort avstand fra Trondheim sentralstasjon, samt mange butikker, restauranter, utesteder og attraksjoner.

Les mer
Radisson Blu Royal Garden

Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim kan skryte av et unikt design og en beliggenhet ved siden av byens vakre Nidelven.

Det sentrale atriet ligger under et glassloft, som fyller rommet med fantastisk naturlig lys.

Les mer
Comfort Hotel® Trondheim

Comfort Hotel Trondheim er et moderne hotell sentralt i Midtbyen. Vi kjenner Trondheim og guider deg til de beste restaurantene, museene og opplevelsene. Hotellet har 194 rom og tre møterom, i tillegg til treningsrom og bar.

Les mer

Restauranter

Credo

På Credo Restaurant vil du bli servert mat laget av ingredienser dyrket i Trøndelag-regionen, med fokus på smaker og bærekraft. Vi er underordnet den opprinnelige smaken, og jakter alltid på de beste smakene. Smakene som kommer rett fra en gård, en bonde eller jorden, fordi på Credo er det de små forskjellene som skaper kvalitetsingredienser. Credo ønsker å ta deg gjennom en mangfoldig opplevelse av smaker, teksturer og følelser, noe som gjøres gjennom en fast smaksmeny på 20-25 retter kombinert med drikke for å forsterke smakene i hver rett

Ladeveien 9,  7066 Trondheim
+47 95 43 70 28

Les mer
FAGN

Ordet Fagn refererer til velkomsten, maten og losjien som ble gitt til reisende på landlige gårder i gamle dager, og teamet ønsker at gjestene skal oppleve den samme varmen i den intime restauranten.

De fokuserer på lokale råvarer som er tilberedt og inspirert av sterke barndoms- og personlige kulinariske minner.

Ørjaveita 4, 7010 Trondheim
+47 45 84 49 96

Les mer
Speilsalen

Med kontinuerlig søk etter kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå mottok Speilsalen sin første Michelinstjerne i februar 2020, bare 10 måneder etter åpning. I Speilsalen vil du oppleve en matreise hvor de fineste, håndplukkede råvarene er tilberedt med ytterste omsorg og respekt. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og den gode smaken er i sentrum av opplevelsen.

Britannia Hotel Dronningens Gate 5, 7011 Trondheim
+47 73 800 805

Les mer
E.C Dahls Pub og Kjøkken

E.C. Dahls Bryggeri har brygget øl i Trondheim siden 1856. Høsten 2016 åpnet bryggeriet dørene for publikum. Den tradisjonelle Dahls Pils brygges her sammen med mange nye og innovative øl. Når du besøker bryggeriet, kan du spise og drikke godt, delta i ølsmaking og gå på en guidet tur i bryggeriet. Hvis du ønsker et velsmakende måltid, vil du oppleve mye smak på E.C. Dahls Pub & Kjøkken. De fleste ingrediensene er hentet fra lokale produsenter.

Strandveien 71, 7042 Trondheim
+47 40 69 74 00

Les mer
Gubalari

Gubalari restaurant ligger sammen med kunstgalleriet K.U.K., et spennende kunstgalleri for unge kunstnere. Menyen er preget av robust matlaging med flotte smaker.

Hele landets TV-kokk Ingrid Espelid Hovig brukte ikke de sterkeste ordene i munnen sin, men hun hadde ett, et kraftuttrykk i tråd med krydderstyrken til hennes foretrukne urt, persille. Kraftuttrykket var "Gubalari".

Kjøpmannsgata 30, 7011 Trondheim
+ 47 73 10 99 88

Les mer
Brasseriet

Hjørnesteinen i Britannia Hotel, denne dekorativt flislagte restauranten, er et høytempo spisested for alle. Uformell, levende med mennesker og pulserende med flotte retter. Brasserie tilbyr den perfekte rammen for å nyte kvalitetsmat, med et bredt utvalg av øl på fat og vin i glasset. Trøstende franske klassikere ledsages av en stadig skiftende, sesongbasert meny, som viser frem det beste norske råvarene har å by på.

Britannia Hotel Dronningens Gate 5, 7011 Trondheim
+47 73 800 803

Les mer
Le Bistro

Fransk, uformell og god! Nyt mat og drikke inspirert både av lokale ingredienser og av fransk matlaging. Klassiske franske retter som østers, croquette og musserende vin serveres, sammen med livlige retter som blekksprutpasta og dessert med brunost.

Drevet av ekteparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal siden 2020, begge utdannet sommelier og kokk. Kokk Mette er lidenskapelig opptatt av lokale kvalitetsingredienser og bruker enhver anledning til å fremheve norske ingredienser som årets bondelagskokk 22-23.

Munkegata 25, 7011 Trondheim
+47 73 60 60 24

Les mer
The crab

Vi vil bringe sjømaten fra øyene til byen (Trondheim). På Ansnes Brygger på øya Hitra skaper Golfstrømkysten de beste forholdene for skjell og annen sjømat å trives. Samarbeidet mellom kjøkkenet vårt og Golfstrømmen har gjort Ansnes Brygger til en destinasjon. Teamet på Ansnes Brygger fikk muligheten til å tilby lokal sjømat og øyenes kulinariske kunst til Trondheims befolkning. Akkurat som krabben vil vi gå sidelengs, med skarpe kniver i klørne og Ansnes Brygger bak oss. Og vi tok med oss lokal sjømat, viltkjøtt og lokale oster.

Kjøpmannsgata 7, 7013 Trondheim
+47 92 05 07 60

Les mer
Troll

Troll er en 100 % norsk restaurant med en eksotisk vri. De serverer norsk mat på en opprørsk måte. Fokuset deres er på gode lokale råvarer, og menyen har retter basert på norske kulinariske tradisjoner.

Besøk dem i en idyllisk maritim setting på Fosenkaia i sentrum av Trondheim. Uteserveringen deres er et fantastisk sted for en sommerlig sammenkomst.

Fosenkaia 4A, 7010 Trondheim
+47 73 48 79 90

Les mer
To Rom og kjøkken

Inspirert av middelhavskjøkkenet tilbereder To Rom og Kjøkken mat på en måte hvor kvalitetsingredienser forbedres, samtidig som de beholder sin særegne karakter. Menyen følger de forskjellige årstidene gjennom året, slik at du alltid spiser ferske produkter på sitt beste.

To Rom og Kjøkken har nære lokale partnere som gir oss tilgang til høykvalitets landbruksprodukter, sjømat, vilt, sopp og bær.

Carl Johans gate 5, 7010 Trondheim
+47 73 56 89 00

Les mer
Jossa mat & drikke

Jossa mat og drikke ligger på Lilleby i Trondheim, og drives av grunnlegger Heidi Bjerkan. Restauranten serverer mat laget av ingredienser dyrket i Trøndelag-regionen, fisk og blåskjell hentet fra vannet rundt, og meieriprodukter dyrket med fokus på smaker og bærekraftige praksiser.

De viktigste elementene på Jossa er råvarene, samt å fremheve smakene av hver råvare når de er på sitt beste i sesongen.

Ladeveien 9, 7066 Trondheim
+ 47 954 37 028

Les mer
Jonathan grill

Jonathan Grill på Britannia Hotel er først i Norge med Japanske bordgriller, hvor du selv kan grille og nyte både tørrmodnet kjøtt, skalldyr og grønnsaker sammen med et rikt utvalg av sauser og tilbehør.

Ønsker du å la kokkene gjøre jobben finnes det også en egen a la carte del av restauranten, der du kan senke skuldrene og konsentrere deg om å nyte de deilige råvarene som tilberedes på Japanske Robata-griller.

Dronningens gate 5, 7011 Trondheim
+47
73 80 08 02

Les mer
Tollbua

Nordisk GourmetbistroTollbua er en leken gourmetbistro med lokale råvarer og smaker fra hele verden.Maten skal være ekte og nyskapende med en tydelig kvalitetsprofil.

Vi har en av byens beste vinkjellere og kan love deg fantastiske kombinasjoner mellom mat og vin.

Hos oss kan du glede deg til et godt måltid laget av kokker som brenner for faget, servert med smil og engasjement med perfekt tilpasset drikke i glasset.

Tollbua er et fullservice mat- og vinhus hvor vi serverer den maten vi elsker.

Brattørkaia 13B, 7010 Trondheim
booking@tollbua-trondheim.no

Ta kontakt

For mer informasjon om hoteller og restauranter,
Sjekk ut Visit Trondheim