Hvorfor Trondheim?

Trøndelag har hatt en fantastisk utvikling som matregion. Dyktige kokker og råvarer i verdensklasse har blitt lagt merke til – og nå gleder vi oss til å være vertskap på vegne av Norge.

Home of nordic Flavours

Folk har reist til Trondheim siden lenge før vikingtiden. Ikke bare var byen Norges vikinghovedstad og senere et høytidelig pilegrimsmål, men regionen var også en yndet matdestinasjon. Grunnet en rekke tilfeldigheter millioner av år tilbake i tid har Trøndelag fått et terroir som er intet mindre enn alle gastronomers drøm.

Her oppdaget folket den fruktbare jorda, fjorden og fjellet, med et mylder av sjømat og dyreliv.

Trøndelag har den perfekte grobunn for råvarer i verdensklasse – dette er Home of Nordic Flavours!

– Norge er allerede den mestvinnende nasjonen i Bocuse d’Or. Nå som konkurransen kommer til Trondheim, blir verdens gastronomiske øyne igjen vendt mot landet vårt. Dette er et nasjonalt arrangement og vi i Trøndelag gleder oss til å være vertskap på vegne av Norge. Dette vil gi oss en unik mulighet til å vise fram Norge og Trøndelag og råvarer fra hele landet. Arrangementet er lagt til mars måned hvor sjømaten i Norge og Trøndelag er på sitt beste noe som skal gjenspeile råvarer både i konkurransen og på menyen ved byens restauranter. 

Les mer
Arena for konkurransen

Trondheim Spektrum er en flerbruksarena for idrett, kultur og næringsliv. Bocuse d’Or Europe arrangeres i Hall A – den største av hallene i Trondheim Spektrum med over 5000 kvadratmeter boltreplass. 

Det er tribune plass til ca 3500 besøkende som kan heie på de 20 konkurrerende lag. Det vil være mulighet til å kjøpe seg mat, drikke og snacks under konkurransedagene 19.-20.mars i Trondheim Spektrum. I nærliggende haller vil det bli arrangert EXPO og faglige seminarer.

Trondheim Spektrum ligger i Klostergata 90, 7030 Trondheim og er rundt 10-15 minutters spasertur fra Trondheim Sentrum.

Transport og ParkeringKart
Utforsk trondheim

Hoteller
Fra femstjerners luksus til avslappet atmosfære – Trondheims hoteller lar deg velge og vrake. Våkne til larmen fra liv og røre, i smale veiter eller brede gater, ved frodige promenader og friske bryggekanter. Bor du i sentrum har du gangavstand til det meste, fra raffinerte restauranter til storslåtte severdigheter. Sjekk inn for en dag, eller sjekk inn for en uke. Trondheim gjør det enkelt å føle seg hjemme.

Restauranter
Fra Trøndelags storby til Norges mat hovedstad! Trondheim har nådd kokepunktet – her venter et gastronomisk Mekka. Smak deg frem blant koselige kafeer og moderne gourmet, som skinner i lyset fra Michelinstjerner ganger tre. Lokale råvarer byr på mat magi i verdensklasse, i byen som er utnevnt til European Region of Gastronomy 2022. Her er det bare én ting å si: Vel bekomme.

Utforsk Trondheim