Om Bocuse D'or

Konkuransen

Verdensfinalen
Bocuse d'Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst.

Bocuse d’Or Europe.
Bocuse d'Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d'Or. De ti beste kandidatene i konkurransen i Trondheim Spektrum 19.-20. mars går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025.

Les mer
Om Paul Bocuse

Paul Bocuse var en fransk kokk og kokebokforfatter. Han regnes som en av de beste kokkene i nyere tid og var en sentral eksponent for såkalt nouvelle cuisine eller det nye franske kjøkken, en retning innen kokkekunsten som la vekt på friskhet, letthet og rene smaker. Han var initiativtaker til den prestisjetunge konkurransen Bocuse d’Or (som betyr Bocuse gull). Denne konkurransen ble første gang arrangert i Lyon i 1987.  Paul Bocuse hadde rollen som president for Bocuse d’Or frem til 2016, da hans sønn Jèròme Bocuse overtok tittelen. Hans arv i den kulinariske verden fortsetter å leve selv etter hans bortgang i 2018.

Les mer

Om prosjektet

Bocuse d’Or Europe 2024

19 - 20. MARS 2024 I TRONDHEIM

GL events er den offisielle lisensinnehaveren for Bocuse d’Or-merket og tar hånd om organiseringen av Bocuse d’Or over hele verden. De er en viktig premissgiver og samarbeidspartner for å skape tidenes beste Europafinale i Bocuse d´Or Europe.

Trondheim og Trøndelag søkte om å være vertskap for Bocuse d’Or Europe (også kalt Host City Bocuse d’Or Europe) som en videre satsing for å synliggjøre regionens kultur og mattradisjoner nasjonalt og internasjonalt. Vi er vertskap for de 20 europeiske landene i mars 2024 på vegne av matnasjonen Norge har vi følgende hovedmål for prosjektet:

Mål 1: Økt rekruttering til alle næringer i verdikjeden for mat.

Mål 2: Norge, Trøndelag og Trondheim som anerkjent reisemål for måltidsturisme, i Europeisk sammenheng

Mål 3: Økt profilering og eksport av norske råvarer


Prosjektet er et samarbeid mellom Trøndelag fylkeskommune, Trondheim Kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Vi takker for god og viktig finansiering fra Landbruks og matdepartementet samt Nærings og fiskeridepartementet med bakgrunn i strategi for matnasjonen Norge.

Prosjektleder for Host City Bocuse d’Or Europe:
May Britt Hansen
mayhan@trondelagfylke.no
+47 99 24 14 15.

Eiere av prosjektet