medie akkrediteringen til
Bocuse d’Or Europe 2024 Er åpnet

SØK OM AKKREDITERING
19.-20. mars arrangeres europafinalen til verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, og Trondheim er vertsby.
Medier kan nå søkeom akkreditering.

Akkreditering for presse skjer via Gl events
- Arrangør av selve konkurransen i Hall A i Trondheim Spektrum.

All media/presse som ønsker særskilt tilgang og komme tett på arenaenregistrerer seg her.
Godkjennelsen av registreringen skjer hos GL events i Lyon.

Når du har fått godkjent akkreditering får du tilgang til;

1) Egen mediesenter/presserom i Partner village (VIP Arena) der du kan ha base under dagene.
Her blir det tilgang til arbeidsplass og noe å bite i.
2) Konkurransearena Hall A i Trondheim Spektrum
3) VIP tribune
4) EXPO - Messen -> utstiller messe
5) Verdens største lavvo Nomad Food Lab med Food Court
6) Elvesvingen restaurant


Under konkurransedagene blir det et tett program med gastronomiske opplevelser også utenfor konkurransekjøkkenet.

Ønsker du å bidra til økt rekruttering?

Under konkurransen 19.-20. mars skal 400 barn prege arenaen. Et sentralt mål med vertskapet er å bidra til økt rekruttering til matproduksjon, samt kokk- og servitørfaget. Som et ledd i dette inviteres 20 skoleklasser fra 6. klasse til å være med på et spennende program før og under kokkekonkurransen.

Opplegget er satt sammen i tett samarbeid med Credo kompetansesenter og Heidi Bjerkan.
De ulike skolene hvor elevene kommer fra vil få tildelt hver sin kandidat fra de ulike europeiske lagene som deltar, og hver klasse skal være heiagjeng for sitt land og sin kandidat.

Kokkekandidaten fra de respektive landene vil sende en hilsen til hver klasse i forkant på en videosnutt på engelsk der han/hun sier litt om sitt land, sin matkultur og spesialiteter.

Bocuse d’Or Europe

Bocuse d´Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d´Or i Lyon i 2025, og beskrives som verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Det er 15 år siden
Europafinalen i Bocuse d’Or var i Norge, da i Stavanger i 2008.

De ti beste lagene i konkurransen i Trondheim Spektrum 19.-20. mars 2024 går videre til verdensfinalen i Lyon i
januar 2025. I år er Håvard Werkland, fra Speilsalen i Trondheim, Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe. Werkland har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach, og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis.

Norsk råvarer
Tørrfisk fra Halvors tradisjonsfisk i Tromsø, norsk skrei, kamskjell fra Frøya, reinkjøtt fra Trøndelag og Linie-aquavit er de offisielle råvarene alle lag i konkurransen må ta i bruk. Bocuse d’Or som merkevare eies av GL events med hovedkontor i Lyon.

Partnere
Trondheim og Trøndelag er vertskap for Europafinalen, også kalt Host City Bocuse d’Or Europe. Prosjektet eies av Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen og mottar nasjonal støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet, Landbruks- og matdepartementet, samt Innovasjon Norge. Med er også private samarbeidspartnere som Reitan Retail, Bama Storhusholdning, Lerøy Seafood, Danske Bank og Nortura.

For mer informasjon:

For info rundt Bocuse d’Or Europe
:
May Britt Hansen: mayhan@trondelagfylke.no, 99 24 14 15

For pressehenvendelser: Peder Ebbesen, peder.ebbesen@kulturmeglerne.no , 47 66 80 40